Спират да издават „Файненшъл Таймс Дойчланд“

Спират да издават „Файненшъл Таймс Дойчланд“
A A+ A++ A

Германският икономически ежедневник „Файненшъл Таймс Дойчланд“, чийто собственик – издателството „Грюнер унд Яр“, регистрира големи загуби, спира да излиза.

Собственик във Франция на „Присма“ и издател на списания като „Гео" и „Гала", „Грюнер унд Яр" се оттегля до голяма степен от дейността си в икономическите медии.

Управителният му съвет реши да спре „Файненшъл Таймс Дойчланд“ и да продаде списанията „Импулс“ и „Бьорс Онлайн“, съобщи „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“ на страницата си в интернет, цитиран от АФП и БГНЕС.

Ще бъде запазено само списание „Капитал“. Издателство „Грюнер унд Яр“, което се намира в Хамбург, трябва да проведе заседание на своя Надзорен съвет. За момента то отказва коментар на информациите.

В икономическите издания на „Грюнер унд Яр“ в Германия работят 350 души, съобщи говорителят му.

Според „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“ решението на издателството е чисто икономическо.

„Спадът на приходите от реклама и на тиражите вероятно ще доведе до загуба на около 15 милиона евро тази година за „Грюнер унд Яр“, от които 10 милиона само от „Файненшъл Таймс Дойчланд“.

Според „Франкфуртер Алгемайне Цайтунг“ от създаването си през 2000 г. „Файненшъл Таймс Дойчланд“ никога не е печелил пари и е натрупал загуби за 250 милиона евро.

#хамбург #Капитал #Франкфуртер алгемайне цайтунг #Импулс #Гала #Гео #Франция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници