Доц. Стоян Миланов оглави временно „Пирогов"

Доц. Стоян Миланов оглави временно „Пирогов"
По-рано във вторник Атанасова освободи от длъжност Раденовски заради нарушения при обществените поръчки в болницата. Снимка: БГНЕС, архув
A A+ A++ A

Доц. Стоян Миланов е новият временно заемащ мястото на уволнения директор на „Пирогов“ проф. Димитър Раденовски, заяви здравният министър Десислава Атанасова.

По-рано във вторник Атанасова освободи от длъжност Раденовски заради нарушения при обществените поръчки в болницата.

Атанасова обясни решението си с това, че доц. Миланов през цялото време е бил отговорен за лечебната дейност в „Пирогов", предаде БГНЕС.

„Млад е и разчитам на него", каза още Атанасова.

На 8 октомври Раденовски съобщи, че седем акта за нарушения при обществени поръчки е съставила на „Пирогов" Държавната финансова инспекция.

Пет от актовете са наложени на Раденовски, а два са на търговското дружество „Пирогов". Самият професор заяви тогава, че актовете ще бъдат обжалвани и се надява те да паднат в съда.

На 5 юли от „Пирогов" изпратиха съобщение до медиите, в което се казваше, че проф. д-р Димитър Раденовски се е обърнал с молба към проф. Валери Димитров, председател на Сметната палата, да бъде извършен цялостен одит на бюджета и имуществото на болничното заведение.

„Извършването на своевременна проверка от Сметната палата ще даде възможност за изчистване на тази злободневна тема от дневния ред на обществото и най-важното ще ни предостави възможност без обструкции да оказваме спешна медицинска помощ и цялостно лечение на десетките хиляди софиянци, български и чужди граждани", се казваше още в съобщението на „Пирогов".

#министър на здравеопазването #Десислава Атанасова #„Пирогов" #Димитър Раденовски #нарушенията #обществените поръчки #Агенцията за държавна финансова инспекция #АДФИ #ДАНС #Стоян Миланов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Здраве
Последно от Здраве

Всички новини от Здраве »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници