Морси: Израелската агресия спира!

Морси: Израелската агресия спира!
Египет е в основата на международните усилия за връщане на спокойствието в анклава, контролиран от ХАМАС. Снимка: ЕПА/БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Египетският президент Мохамед Морси заяви, че израелската агресия срещу Ивицата Газа ще спре още този вторник, съобщи официалната египетска агенция МЕНА.

Според Морси гротескната израелска агресия ще спре във вторник и усилията за постигане на примирие между палестинци и израелци ще дадат положителни резултати в идните часове, предадоха АФП и БГНЕС.

Египет е в основата на международните усилия за връщане на спокойствието в анклава, контролиран от ХАМАС. Той е подложен на израелската офанзива „Стълб на отбрана“, насочена срещу палестинските въоръжени групировки.

От началото на офанзивата миналата сряда 116 палестинци бяха убити в Газа, а около 920 бяха ранени, съобщиха медицински източници. Трима израелци също загубиха живота си.

Израел временно отложи възможността за сухопътна офанзива, като заяви, че иска да даде шанс на дипломатическите усилия. Според израелски медии Израел иска спазването на примирие от 24 до 48 часа, за да могат страните да постигнат траен мир.

Генералният секретар на ООН Бан Ки-мун призова при визитата си в Кайро всички страни да прекратят незабавно огъня, заявявайки, че всяка нова ескалация ще постави в опасност целия регион“.

#Египет #президент на Египет #Мохамед Морси #Израел #агресия #Палестина #Ивицата Газа #Хамас #примирие #мир #Бан Ки-мун #ООН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници