Румен Радев: Има страх от нова партия

Румен Радев: Има страх от нова партия
A A+ A++ A

Президентът Румен Радев призова компетентните органи да извадят цялата информация за сигнали и дела "на трупчета", ако има такива. Това е първият коментар на държавния глава, след като Делян Пеевски официално попита защо прокуратурата и службите не предприемат или не оповестяват данните за проверки и дела, свързани с президентската администрация:

"Но когато си говорим за корупция, аз призовавам тези органи да изкарат всички сигнали, преписки и дела - за БТК, за Булгартабак, за КТБ, за ББР, за язовири, магистрали, митници, за НКЖИ, за "Дунарит", "Емко" и отравянето на Гебрев, за подставени лица, собственици на имоти, на бизнеси, на хотели в България и в чужбина, както и за офшорки", посочи Радев.

По отношение на Пеевски и обвиненията в корупция от негова страна, държавният глава заяви:

"Аз няма да коментирам "г-н Магнитски". Балзак отдавна е заявил, че една от най-отблъскващите привички в дребните души е това, че подозират своите низости у другите. Виждате, че опитомяването на лидерите на ПП-ДБ може би дава някаква надежда някому, че по същия подход може да подходят и към президентската институция, но това няма да се случи".

По думите на президента атаките срещу него са, "режисирана медийна истерия", която издава страх от нова партия. Той допълни, че появата на политическа алтернатива е неизбежна, но уточни, че ако даде доверието си на нова политическа формация, ще го обяви сам:

"Мога да кажа, че този хор на страха обедини не само партиите в сглобката, но и малки парламентарни и извънпарламентарни партии. Самата ситуация е такава, че появата на алтернатива е неизбежна".

По-рано Софийската градска прокуратура съобщи, че проверява дали има стари дела или преписки срещу хора от обкръженито на президента Румен Радев.

# Румен Радев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници