Бетоновоз се сблъска с влака Истанбул- София, пострадал е шофьорът

Бетоновоз се сблъска с влака Истанбул- София, пострадал е шофьорът
A A+ A++ A

Бетоновоз се сблъска с нощния влак E68 009, пътуващ от Истанбул за София. Това съобщи турската информационна агенция "Ихляс хабер ажансъ", цитирана от БТА. В композицията имало 80 пътници, включително българи.

Катастрофата е станала снощи около 23 часа местно време на жп прелез близо до село Черкезкьой, окръг Текирдаг. Бетоновозът с турска регистрация се блъснал във влака и бил повлечен от него. При удара е ранен шофьорът на товарния автомобил, който е настанен в болница.

До момента не се съобщава за други ранени. Катастрофата е предизвикала паника сред пътниците на влака. Не е ясно охраняем или не е бил прелезът.

На мястото на катастрофата са били изпратени екипи на Бърза помощ, "Жандармерия" и издирвателно-спасителни екипи. Преустановено е движението на влаковете по линията Истанбул–Одрин.

Турската телевизия Ен Те Ве съобщава, че влакът е продължил пътуването си, след като локомотивът е бил подменен. По данни на медията камионът е бил изтеглен от релсите, а жп прелезът е отворен. Води се разследване.


#Турция #влакова катастрофа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници