Навални: Принуден съм да слушам пропутински певец в 5 ч. всяка сутрин

Навални: Принуден съм да слушам пропутински певец в 5 ч. всяка сутрин

БТА

A A+ A++ A

Подложеният на репресии критик на Кремъл Алексей Навални се оплаква, че е бил отровен, нападнат и лишен от адекватни медицински грижи. Тази седмица той разкри, че е изправен пред ново предизвикателство - принуден е да слуша пропутински поп певец всяка сутрин в 5 часа, съобщава „Гардиън“.

Навални заяви, че сутрешният му режим в момента включва слушане на руския национален химн, преди да му пуснат "Аз съм руснак" - патриотична песен, изпълнявана от певец на име Шаман. Истинското име на изпълнителя е Ярослав Дронов. Той е на гребена на вълната на военния патриотизъм, за да се превърне в основна фигура в държавната телевизия, и е една от знаменитостите, които официално предлагат на Путин да се кандидатира отново за президентския пост през март.

В песента му "Аз съм руснак", която понякога изпълнява, облечен в черен кожен костюм с лента на ръката в цветовете на руското знаме, се разказва за това, че руснаците не могат да бъдат "пречупени" и "стигат до края". 32-годишният певец предизвика полемика през ноември, когато симулира взривяването на ядрена бомба на концерт, излъчван по държавната телевизия. Тогава той натисна червен бутон в макетно ядрено куфарче, след което около него избухнаха фойерверки.

В съобщение в Х, подготвено от негови съюзници, Навални описа сюрреалистичната си сутрешна рутина. "Певецът Шаман стана известен, когато вече бях в затвора, така че не можех нито да го виждам, нито да слушам музиката му. Знаех само, че се е превърнал в главния певец на Путин", твърди опозиционерът.

47-годишният бивш адвокат Навални стана известен преди повече от десетилетие като се подигра с елита на президента Владимир Путин и изказа твърдения за огромна корупция. Сега се намира в затвор на около 60 км северно от Полярния кръг. Той беше осъден на престой в затвора до 74-годишна възраст по обвинения, които според него са били скалъпени, за да не бъде допуснат до политиката.

#Алексей Навални #Навални

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници