Байдън пак се обърка: Поздрави свой министър в зала, но него го нямаше

Байдън пак се обърка: Поздрави свой министър в зала, но него го нямаше

фейсбук

A A+ A++ A

Президентът на Съединените щати Джо Байдън отново попадна в потока на международните медии заради поредното си объркване.

В рамките на своя реч в Белия дом относно правото на аборт американският държавен глава изказа благодарности на администрацията за положените усилия в тази насока. В края на изказването си Байдън благодари на вицепрезидента Камала Харис и на Дженифър Клейн, която е пръв съветник на президента по въпросите на пола.

Джен, къде си седнала, Джен? А, ето те, Джен! Благодаря ти! И на секретаря Бесера (здравният министър Ксавиер Бесера, бел. ред.), който седи точно до нея. Благодаря му, че е такъв лидер, каза Байдън.

Оказа се всъщност, че здравният министър не присъства в залата и по-късно от Белия дом поясниха, че той е участвал в дискусията, но посредством видеовръзка.

Това не е първото недоразумение, допуснато от страна на 81-годишния американски президент. През септември 2022 г., отново по време на свое изказване в Белия дом, той попита дали сред присъстващите е конгресменката от републиканците Джаки Валорски, която бе загинала в катастрофа преди повече от месец, припомня 20minutos.

#Джо Байдън

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници