От кои зодии са най-богатите хора на света?

От кои зодии са най-богатите хора на света?

инстаграм

A A+ A++ A

С каквото и да сме избрали да се занимаваме в живота си, ние всички искаме да осигурим за себе си стабилно финансово състояние, с което да утолим нашите материалистични желания или, ако сте Телец, материалистичните желания на хората, които са най-близки до нас. Според астролозите, някои хора са се родили под специален знак, който им осигурява просперитет и завидни финанси.

Вижте кои са 17-те на най-богатите хора в света и под какъв зодиакален знак са се родили:

1. Джеф Безос - Козирог
Основателят на Amazon, Джеф Безос, от известно време претендира за най-богатия човек на света. С течение на времето той не само детронира Бил Гейтс, но и разнообрази бизнеса си в различни жанрове. И всичко това му подейства достатъчно добре, правейки го най-богатият човек в света с общо състояние от 177 милиарда долара, предава actualno.com.

2. Илон Мъск - Рак
Предприемачът на Tesla и Space X Илон Мъск е бил и на 1-во и на 2-ро място в списъка на най-богатите в света. Но към момента той заема 2-ро място с нетна стойност от 151 милиарда долара. Мъск, подобно на Безос, диверсифицира бизнеса си с течение на времето и сега притежава, изцяло и в партньорство, марки като Tesla, PayPal, Space X и други.

3. Бернар Арно - Риби
Един от най-добрите създатели на вкусове в света, бизнесът на Бернар Арно е толкова диверсифициран, че днес той ръководи империя от цели 70 марки. От всички марки Бернар Арно е най-известен с поддържането на водещата световна група за луксозни продукти – LVMH Moët Hennessy – Louis Vuitton. Общата му стойност възлиза на колосалните 150 милиарда долара.

4. Бил Гейтс - Скорпион
Бил Гейтс се задържа на най-богатото място в света от доста време. Съоснователят на Microsoft, Бил Гейтс, е не само успешен предприемач, но и филантроп. Фондацията Бил и Мелинда Гейтс, управлявана от Гейтс, като водеща благотворителна фондация, финансира не само ООН, но и различни други организации по света.

5. Марк Зукърбърг - Телец
Главният изпълнителен директор на Facebook Марк Зукърбърг заема 5-то място в списъка на най-богатите хора. Днес Марк притежава не само Facebook, но и други големи социални медийни платформи като WhatsApp и Instagram. Използването на всички тези платформи се увеличи, откакто ни удари пандемията от covid-19, и само добави към богатството на Зукърбърг от 97 милиарда долара.

6. Уорън Бъфет - Дева
Известен като „Оракулът от Омаха“, Уорън Бъфет е един от най-успешните инвеститори в света. Неговото състояние от 95 милиарда долара е резултат от 60 компании, които управлява под ръководството на майката Berkshire Hathaway. Накратко, Уорън Бъфет е гуруто за всеки, който иска да направи състояние чрез инвестиране.

7. Лари Елисън - Лъв
Съоснователят на Oracle, Лари Елисън, също е председател и главен технологичен директор във фирмата на софтуерния гигант. Той е служил на Oracle като главен изпълнителен директор цели 37 години, преди да заеме този пост през 2014 г. Днес той притежава 35% дял във фирмата и по-голямата част от състоянието му от 93 милиарда долара е резултат от същото.

8. Лари Пейдж - Овен
Друг Лари в списъка на най-богатите хора в света е Лари Пейдж. Пейдж, заедно със Сергей Брин, създадоха онлайн търсачката Google. Пейдж също е бил главен изпълнителен директор на Alphabet, майката на Google. Той продължава да остава член на борда и контролен акционер във фирмата.

9. Сергей Брин - Лъв
Преди да се оттегли през декември 2019 г., Сергей Брин беше президент на компанията майка на Google, Alphabet. Въпреки това към момента той продължава да бъде контролиращ акционер и член на борда на фирмата. Общата му нетна стойност възлиза на 89 милиарда долара.

10. Мукеш Дхирубхай Амбани - Овен
Човекът, който няма нужда от представяне. Мукеш Дхирубхай Амбани е индийски бизнесмен, който е единственият индиец в списъка на 10-те най-богати хора. Като председател, управляващ директор и най-голям акционер в Reliance Industries Ltd., г-н Амбани управлява редица бизнеси в различни сектори като телекомуникации, енергетика, електронна търговия, търговия на дребно и т.н. Нетното му състояние възлиза на 74 милиарда долара.

11. Амансио Ортега - Овен
Един от най-богатите търговци на дрехи в света, Амансио Ортега, е от Испания. Г-н Ортега е известен със своята световноизвестна модна верига Zara. Освен печалбите от марката, Ортега също инвестира в различни домейни, за да печели дивиденти предимно от недвижими имоти в Мадрид, Барселона, Лондон, Чикаго, Маями и Ню Йорк. Хм!! Овните имат известна доминация тук.

12. Франсоаз Бетанкур Майерс - Рак
Най-накрая една дама в списъка. Франсоаз Бетанкур Майерс е внучка на основателя (Eugène Schueller) на L’Oreal. Днес тя е най-богатата жена в света. Г-жа Майерс притежава цели 37% от акциите на L'Oreal и също така управлява филантропска фондация, която насърчава напредъка на Франция в науката и изкуствата. Нейното нетно състояние възлиза на 73,6 милиарда долара.

13. Чжун Шаншан - Стрелец
Китайският предприемач Zhong Shanshan ръководи Nongfu Spring, която е компания за бутилирана вода и напитки. Г-н Шаншан наскоро пое позиции като китайски милиардери като Джак Ма и други, за да претендира за мястото на най-богатия човек в Китай. Нетното му състояние възлиза на колосалните 68,9 милиарда долара.

14. Стив Балмър - Овен
Друг милиардер от САЩ, Стив Балмър, беше главен изпълнителен директор на Microsoft от 2000 до 2014 г. След пенсионирането си Балмър купи Лос Анджелис Клипърс от NBA за 2 милиарда долара. От 2014 г. той се отдава на благотворителна дейност, включително борба с бедността. Той управлява софтуерна компания, която създава софтуер за правителствени агенции с нестопанска цел. Неговата печалба възлиза на 68,7 милиарда долара.

15. Ма Хуатенг - Скорпион
Друг китайски милиардер в списъка на най-богатите в света е Ма Хуатенг. Известен също като Пони Ма, той председателства китайския интернет гигант Tencent Holdings. Tencent е най-големият бизнес в Китай по пазарна капитализация. Tencent притежава не само най-голямото приложение за социални съобщения в Китай, WeChat, но и други дъщерни компании като Tencent Music и игри. Състоянието му възлиза на 65,8 милиарда долара.

16. Карлос Слим Хелу - Водолей
Най-богатият човек в Мексико е Карлос Слим Хелу, който със семейството си до него контролира América Móvil, която е най-голямата фирма за мобилни телекомуникации в Латинска Америка. Нетното състояние на г-н Хелу възлиза на 62,8 милиарда долара, както и 17% от дяловете на The New York Times.

17. Алис Уолтън - Везни
Друга жена с богатство е Алис Уолтън, която е дъщеря на основателя на Walmart Сам Уолтън и в момента е 17-ият най-богат човек на планетата. Алис Уолтън обаче обича да прекарва времето си с изкуство, вместо да работи за Walmart. Тя притежава музей на име Crystal Bridges Museum of American Art, който се намира в родния ѝ град Бентънвил, Арканзас. Нетното ѝ състояние е 61,8 милиарда долара.

#Марк Зукърбърг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници