Цената на природния газ в Европа е най-ниската от 2 години насам

Цената на природния газ в Европа е най-ниската от 2 години насам

pixabay

A A+ A++ A

Цената на природния газ в Европа се понижи с 0,24 процента към 12:29 часа българско време спрямо котировките при приключване на търговията от снощи. Това показват най-новите данни на лондонската борса ICE.

Фючърсите за февруари на хъба TTF в Нидерландия се търгуват за 29,85 евро за мегаватчас или малко над 324 долара за 1000 куб. метра. Тази сутрин борсата отвори на цена от 30,10 евро за мегаватчас, докато снощи затвори на цена от 29,92 евро за мегаватчас.

Това е най-ниската цена на най-голямата европейска борса от две години насам.

На "Газов хъб Балкан" цената на природния газ в сегмента "ден напред" с ден за доставка за днес е по-ниска с 2,29 процента - 62,39 лева за мегаватчас при 63,85 лева за мегаватчас вчера. При сделките за утрешна доставка, 17 януари, синьото гориво поевтинява с още 3,61 на сто в сравнение с цената му за днес. До момента са сключени 19 сделки за 60,14 лева за мегаватчас.

В другия сегмент в "рамките на деня" цената към момента се повишава с 9,57 на сто, като е осъществена една сделка за 67 лева за мегаватчас.

При този търговски сегмент обикновено продажбите са на по-висока цена, защото доставката на природен газ е в самия ден на сключване на сделката.

#природен газ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници