Денков за министрите след ротацията: Разбрахме се да има минимални промени в състава

Денков за министрите след ротацията: Разбрахме се да има минимални промени в състава

БНГЕС

A A+ A++ A

Много е голям натискът върху министрите от настоящия кабинет и това пречи да си свършат работата, това мнение изрази премиерът акад. Николай Денков пред журналисти.

"Много несправедливи са критиките към тях, включително и от президентството. Трябва да си дадем сметка, че тези хора работят в полза на държавата и на бизнеса и ако непрекъснато им пречим и натискаме в определена посока, това пречи да си свършат работата, което не е в полза на никой. Ние сме парламентарна република, има разделение на властите. Съгласно Конституцията и законите, след като се избере Министерски съвет, той си има права и задължения, Народното събрание също си има права и задължения, всеки трябва да си върши работата", допълни той.

Министър-председателят обясни, че вече са започнали разговорите за министрите след ротацията, но в детайли ще се разбере, когато те самите си представят своите отчети за свършеното и несвършеното.

"Разбрали сме се да има минимални промени в състава. Като цяло кабинета ще го обсъдим с госпожа Габриел, ние ще решим как да изглежда, след което ще отидем при парламентарните групи и ще кажем, че това е нашето предложение. Все пак ние ще работим с тези министри", допълни той и даде за пример здравния министър Хинков, който по думите му е прибързал със своето изявление, че няма да остане на поста си след ротацията. "Можеше да го обсъдим преди това", каза още Денков.

#Денков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници