При ротацията: Костадин Ангелов поема здравеопазването, Боршош - културата! Махат още Зарица Динкова и спортния министър

При ротацията: Костадин Ангелов поема здравеопазването, Боршош - културата! Махат още Зарица Динкова и спортния министър
A A+ A++ A

Бившият здравен министър от кабинета „Борисов 3“ - напористият Костадин Ангелов, ще се завърне на поста след ротацията, а скандалният ексдиректорът на НДК Мирослав Боршош ще поеме културата. Това са две от сигурните промени в кабинета на Мария Габриел, който ще поеме управлението на страната след около два месеца.

(Не)коалиционните партньори вече обявиха, че ще обсъдят заедно всяка една кадрова промяна.

Засега е сигурно, че с поста си ще се сбогуват д-р Христо Хинков (министър на здравеопазването) и Димитър Илиев (мининстър на спорта). Най-вероятно аут ще са и спорната Зарица Динкова (мининстър на туризма), Иванка Шалапатова (министър на труда и социалната политика), както и Кръстьо Кръстев (мининстър на културата).

Последният бе една от изненадите в екипа на Николай Денков и не направи абсолютно нищо. Кръстев, който е бивш директор на Пловдивския театър дори не обели дума за рекордно ниския бюджет за култура при актуализацията миналото лято. Културни дейци го обвиняват, че не ги е защитил по никакъв начин и са категорични, че не могат да го приемат за министър.Заради това и ГЕРБ смятат да го сменят след ротациятас тяхния си кандидат Мирослав Боршош.

ГЕРБ засега крият фаворита си за Министерството на спорта. Ясно е само, че няма да е Красен Кралев, който иска да става шеф на БФС изпод носа на Димитър Бербатов.

#ротация #Костадин Ангелов #проф. Костадин Ангелов #Мирослав Боршош

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници