Борисов доказа медийния плурализъм в България с броя на тв камерите

Борисов доказа медийния плурализъм в България с броя на тв камерите
Вие виждате ли колко камери има тук, искате ли да ги броим заедно, обърна се Бойко Борисов към журналист, който му зададе въпрос за медийния монопол. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Премиерът Бойко Борисов опроверга твърденията за съществуването на медиен монопол в България, като преброи телевизионните камери на събитие с негово участие.

„Вие виждате ли колко камери има тук, искате ли да ги броим заедно“, обърна се министър-председателят към журналист, който му зададе въпрос за медийния монопол, предаде БГНЕС.

„Пита ме за медиен монопол, пребройте камерите и попитайте кой от тези ваши колеги с камери и микрофони е член на медиен монопол. Има ли такива сред вас, да му отговорите на вашия колега, който задава този въпрос“, обърна се Бойко Борисов към медиите и призова журналистите „от медийния монопол (...) да си вдигнат ръцете“.

„На кой от вас има цензура? Кой от вас е получил указание да не ми зададе някакъв въпрос или да ми зададе точно обратното?“, продължи Бойко Борисов с въпросите към журналистите.

Представител на медия се опита да му напомни за думите на еврокомисар Нели Крус по отношение на свободата на медиите в България, но премиерът го прекъсна с думите: „Остави я Нели Крус, питам те теб!“.

„Ето това е цензура - че няма цензура, че има свобода на медиите и можете да стоите и да ме питате, каквото си поискате и да го излъчите в пълния му обем. Не се притеснявам, защото по-голяма прозрачност, по-голяма свобода на словото от това няма. Какво да направя повече“, обобщи Бойко Борисов.

Премиерът коментира лаконично и подготвяния от ДПС вот на недоверие към кабинета за цялостната му политика, като заяви: „Точно пък ДПС да ми иска вот на недоверие е най-красивата работа!“.

Премиерът заедно с министъра на труда и социалната политика Тотю Младенов връчиха договори за безвъзмездна финансова помощ по схема „Помощ в дома“ на ОП „Развитие на човешките ресурси“.

По време на церемонията социалният министър Тотю Младенов каза, че България разполага с над 700 млн. лв. реално разплатени пари плюс връчените в понеделник 212 млн. лв. за възрастните хора и за хора в неравностойно положение.

Той отбеляза и помощта на 17 000 асистенти, които ще предоставят услуги на тези, които имат нужда от тях.

„За пореден път ние предоставяме допълнително 32 млн. лева на 166 общини за проекти, с които са кандидатствали по схемата „Помощ в дома“, заяви в приветственото си слово социалният министър. Схемата е предназначена за хора с увреждания, за възрастни хора, които не могат сами да се обслужват и ще получат интегрирана услуга за помощ от 4400 асистенти от цялата страна, които ще са в помощ на близо 15 000 души“, каза Бойко Борисов.

Премиерът връчи договорите на Община Пловдив за най-значимия проект на обща стойност 1,2 млн. лв. по 6 проекта за 120 асистента - за 300 души.

Общините Кресна, Стражица, Ардино и др. получиха своите договори, между тях Община Белене получи 197 000 лева, Благоевград - 236 000 лв., Бургас - 240 000 лв., Враца - 250 000 лв., Видин - почти 250 000 лв., Димитровград - 199 000 лв.

#Бойко Борисов #премиер на България #свобода на словото #цензура #Нели Крус #ДПС #вот на недоверие #Тотю Младенов #министър на труда #схема „Помощ в дома" #ОП „Развитие на човешките ресурси"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници