Фалити на туроператори вкараха България в черен списък на „Ростуризъм"

Фалити на туроператори вкараха България в черен списък на „Ростуризъм"
Стотици руски туристи останаха блокирани на Летище Бургас през септември 2011 г. заради фалит на туроператор. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Компанията „Ростуризъм" ще включи хотели от България в черен списък на дестинации, в които руски туристи не са били обслужени коректно.

„Във връзка с неотдавнашните банкрути на туроператори некоректно се държаха хотели в България, Тайланд, Виетнам, Чехия и други страни," заяви ръководителят на „Ростуризъм" Александър Радков, цитиран от РИА „Новости" и БГНЕС.

Той говори на кръгла маса в Държавната дума, посветена на защитата на правата на руснаците в чужбина.

В черния списък влизат хотели, които чрез шантаж и заплахи изнудват за пари руските туристи, почиващи по линията на неплатежоспособни туроператори.

„Хотелиерите заплашваха туристите, обещавайки да ги впишат в несъществуващи черни списъци и оказвайки психологически натиск. Ние ще пресичаме подобни ситуации. Вече имаме опит за включване на хотели в черни списъци," добави Александър Радков.

Според него, ако хотелът приема туриста въз основа на ваучер, издаден от туроператора, той трябва да изяснява проблема с него, а не с туриста.

„Задържане на вещи и паспорти на туристи – това е нарушение на международните норми," подчерта той.

Най-голям брой хотели от цял свят попаднаха в черния списък на „Ростуризъм" в края на януари след фалита на туроператора „Лента-тур вояж".

#туроператор #фалит #туристи #България #Тайланд #Виетнам #Чехия #Александър Радков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »