Адвокатът на задържаните в Испания моряци: Плевнелиев да иска пълноценна защита

Адвокатът на задържаните в Испания моряци: Плевнелиев да иска пълноценна защита
По думите на една от близките на задържаните моряци Ивелина Атанасова общуването на моряците със служебните им защитници е изключително затруднено. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Българският държавен глава трябва да изисква пълноценна правна защита за задържаните български моряци в Испания, заяви адвокатът им Владимир Владимиров.

Според Владимиров стъпките, които трябва да бъдат предприети, след като мораците от кораба „Свети Николай", задържан с голямо количество наркотици, пропуснаха срока за обжалване, е външното министерство да активизира контактите си с Консулския отдел в Мадрид, който да напомни на Испания, че се нарушават процесуални права на български граждани, предаде думите му БНР.

„Ако тези служебни адвокати са повече служебни, отколкото адвокати, да се изискват нови. Нашите моряци би трябвало да бъдат с гарантирано право на защита. Нашата държава трябва да контролира производството в Испания и даже да изисква прилагането на българското наказателно право", посочи юристът.

По думите на една от близките на задържаните моряци Ивелина Атанасова общуването на моряците със служебните им защитници е изключително затруднено.

Жената обясни, че липсват преводи на каквито и да било документи на български език. Имало и дълги процедури и българският адвокат още не се е срещал с българите.

#моряци #България #Испания #кораб #адвокат #Владимир Владимиров #Президент на България #Росен Плевнелиев #Министерство на външните работи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"