Железничари: Ще стачкуваме, докато умрем!

Железничари: Ще стачкуваме, докато умрем!
По думите на Динев на 18-ия ден на стачката в нея участват възлови гари като София, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Царева ливада. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Ще стачкуваме, докато умрем! Такава е позицията на голяма част от железничарите в страната, заяви за БНР Димитър Динев, председател на Стачния комитет на Синдиката на железничарите към КНСБ.

Според Динев ръководството на БДЖ до този момент не е дало отговор има ли в банковите си сметки влог от 60 милиона лева.

„При започнала стачка всякакви действия на ръководния екип на БДЖ и на Националната компания „Железопътна инфраструктура“ като промяна на графиците на движение на влаковете и на работното време или отмяна на движение на влакове са локаут“, коментира Димитър Динев, като се позовава на юридическите консултанти на синдикатите.

По думите му на 18-ия ден на стачката в нея участват възлови гари като София, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Царева ливада.

Синдикалистът заяви, че продължението на стачката зависи изцяло от волята и решението на хората по места.

Според Динев, ако в сметките на БДЖ има 60 милиона лева, неизплащането на лихвите по заема за мотрисите е лъжа към правителството на Германия, което е гарант по този заем.

#стачка #БДЖ #железничари #Димитър Динев #КНСБ #синдикати #председател #Национална компания „Железопътна инфраструктура" #локаут #София #Стара Загора #Сливен #Ямбол

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"