ЕС приветства членството на Косово в ЕБВР

ЕС приветства членството на Косово в ЕБВР
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Косово стана официално член на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), което решение на Съвета на директорите на банката беше приветствано от ръководството на Европейския съюз.

В съвместно изявление върховният представител на ЕС по въпросите на външната политика и сигурността Катрин Аштън, еврокомисарят по икономическите въпроси Оли Рен и еврокомисарят по разширяването Щефан Фюле приветстваха този успех, който подсигурява успешното развитие на страната, предаде косовското издание „Препортр", а което се позова информационна агенция „Фокус".

„Приветстваме това решение на Съвета на директорите на ЕБВР. Това ще позволи на Косово да получи допълнително финансиране и ще допринесе за насърчаване на социално-икономическото развитие. Това е още една стъпка, която ще помогне на Косово да се справи с предизвикателствата по неговия европейски път. Ще сътрудничим с ЕБВР, за да осигурим максимално влияние от членството да бъде в полза на народа на Косово", гласи съвместното изявление.

#Косово #Европейската банка за възстановяване и развитие #ЕБВР #Съвета на директорите #Европейски съюз #ЕС #еврокомисар по икономическите въпроси

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"