Странни туристически забрани в Европа

Странни туристически забрани в Европа
A A+ A++ A

В Европа бумът на туризма продължава за втора поредна година. Светът все още преживява следпандемичен бум на туризма – хората активно тръгват на пътувания, които са отлагали повече от две години заради карантина. Понякога този мощен наплив от туристи се превръща в проблем за местните власти. В най-популярните туристически градове властите се опитват да ограничат потока, като налагат ограничения върху броя на круизните кораби, влизащи в пристанищата, или повишават данъците за туристите. Но понякога тези ограничения не толкова възпират потока от туристи, колкото ги объркват - какъв е смисълът от тях?

Euronews състави кратък списък със странни забрани, които изненадаха туристите през 2023 г., предаде БГНЕС.

Без хавлии по плажовете в Сардиния

Тъй като това лято туристите се тълпят към известните зашеметяващи плажове на Сардиния, властите въведоха редица правила. Те включват ограничаване на броя на посетителите и въвеждане на времеви ограничения. Но плажът Пелос на западния бряг също въведе забрана за хавлии, изисквайки от летовниците да се пекат постелки, които улавят по-малко пясък. Ето как администрацията се бори с постепенното "премахване" на пясъка от плажа.

36 000 евро глоба за силна музика по португалските плажове

По-рано тази година плажуващите в Португалия бяха предупредени, че могат да бъдат глобени с до 36 000 евро за пускане на твърде силна музика. По-специално, на почиващите беше забранено да носят преносими високоговорители, които възпроизвеждат мелодии с висока сила на звука и по този начин безпокоят местните жители и други туристи. Наредбата за плажовете също така забранява игрите с топка извън определените за това места, опъването на палатки извън къмпингите и паленето на огън.

В Севиля е незаконно да се носи бельо на обществени места

Испанският град Севиля обяви тази година репресии срещу антиобществените прояви сред младите хора, приемайки закон за ограничаване на "непристойните действия", които се извършват на обществени места.

#плаж

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници