80-етажен жилищен блок се самозапали в Дубай

80-етажен жилищен блок се самозапали в Дубай
„Островите Джумейра" е разположен на площ от 1,8 кв. км. и е ограден от четири изкуствени езера. Това не е първият пожар в този квартал. Снимка: АП
A A+ A++ A

80-етажен жилищен блок се запали в новостроящ се комплекс в Дубай в нощта срещу неделя.

Полицията в Дубай започна разследване на причините за пожара, обхванал 10 етажа от блока, както и на няколко съседни сгради в квартала „Островите Джумейра", предаде БГНЕС.

Много апартаменти от горната част на сградата, облицовката и околното пространство, включително паркирани отпред коли, са унищожени. Няма информация за жертви и ранени.

По предварителна информация пожарът е избухнал около 1:30 часа през нощта на покрива в близост до климатичния агрегат и е бил потушен 7 часа по-късно.

Очевидци разказаха, че пламъците са погълнали много етажи заради падащите от покрива горящи парчета, които подпалили балконите, а вятърът допълнително раздухал пожара навътре в сградата.

Обитатели споделиха, че видели да излиза дим от съседния апартамент и опитали да загасят огъня, когато разбрали, че горят горните етажи. Чак тогава се включили пръскачките на противопожарната инсталация.

„Островите Джумейра" е разположен на площ от 1,8 кв. км. и е ограден от четири изкуствени езера.

Това не е първият пожар в този квартал. През 2007 г. в едно от още строящите се здания се развихри огнена стихия, в резултат на което загинаха 4 души, 67 получиха наранявания или бяха обгазени, а 350 бяха евакуирани.

#Дубай #пожар #евакуация

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »