Антон Кутев: „Негово Величество управляващият" излъга за броя на протестиращите

Антон Кутев: „Негово Величество управляващият" излъга за броя на протестиращите
„Негово Величество управляващият" излъга за броя на протестиращите, които се включиха в демонстрацията на БСП в събота, обяви депутатът от левицата Антон Кутев. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Негово Величество управляващият" излъга за броя на протестиращите, които се включиха в демонстрацията на БСП в събота, обяви депутатът от левицата Антон Кутев.

Той влезе в спор по темата със зам.-министъра на вътрешните работи Веселин Вучков в ефира на БНР.

По думите на Антон Кутев, който е участвал в митинга, полицаите са съобщили, че броят на протестиращите е около 15 000 души.

„Чух с ушите си, когато полицаите казаха, че на протеста има 15 хиляди души.След това дойде „Негово Величество управляващият" и каза, че на протеста има около 3000 - 4000 души и всички започнаха да повтарят това," оплака се депутатът от левицата.

Антон Кутев изрази убеденост, че пресцентърът на Министерски съвет е оказал влияние върху МВР за съобщенията за протеста.

Сигурен съм, че е имало обаждания от пресцентъра на Министерски съвет, каза Кутев.

Зам.-министърът на вътрешните работи Веселин Вучков помоли депутата Антон Кутев да не замесва полицаите в темата за митинга на БСП.

„Приемам забележки само ако са свързани с охраната," отбеляза заместникът на Цветан Цветанов.

Запитан дали БСП ще подкрепи вота на недоверие готвен от ДПС, Антон Кутев каза, че за левицата вотът на недоверие е този на улицата.

„Това, че събрахме 15 000 - 20 000 души на площада, е достатъчен показател за нашето отношение към властта. Идеята да се иска вот на недоверие и мотивите за нас са приемливи. Ние бихме могли да подкрепим ДПС. Имаме обаче няколко различия, които са въпрос на договорки. Дали точно сега е моментът и дали трябва да се иска общ вот или за определени дейности. Ние сме готови до края на месеца да проведем преговорите," каза Антон Кутев.

#БСП #протест #Антон Кутев #депутат от БСП #Веселин Вучков #МВР #ДПС #вот на недоверие

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »