Вотът на недоверие на ДПС бил зов към обществото да се събуди

Вотът на недоверие на ДПС бил зов към обществото да се събуди
Вотът на недоверие към правителството на ГЕРБ е призив към обществото да се събуди, обяви депутатът от ДПС Юнал Лютви. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Вотът на недоверие към правителството на ГЕРБ е призив към обществото да се събуди, обяви депутатът от ДПС Юнал Лютви.

ДПС ще започне консултации за иницииране на вот на недоверие с всички опозиционни политически партии във вторник, информира той, цитиран от БНР.

„Вотът се иска заради пълния провал на управлението на ГЕРБ във всички сектори на нашия живот. С всеки ден държавата върви все по-зле и по-зле," коментира депутатът.

Юнал Лютфи подчерта, че вотът на недоверие е инструмент на опозицията, която трябва по-често да доказва, че ситуацията в редица сектори в България - здравеопазване, безработица, доходи, малък и среден бизнес, е следствие от политиката на ГЕРБ.

„Не смятайте, че ние очакваме от правителството в пленарна зала да падне, но идва момент, в който не можеш да обединиш нещо, което е много сериозно разклатено и е пред рухване. Този е може би един от предпоследните вотове, този вот всички колеги, които ще участват и ще подкрепят вота, ще видят, че обществото този път ще нададе ухо за какво иде реч в пленарна зала. Това не е демагогия," подчерта Юнал Лютфи.

Според него, електоратът на ГЕРБ отдавна е разколебан.

„Въпросът е за кого ще гласуват тези, които няма да гласуват за ГЕРБ. Ще бъде ли манипулиран вотът, за да може ГЕРБ да го спечели на всяка цена, как ще го манипулира, това са важните въпроси," допълни депутатът от ДПС.

Според Юнал Лютфи случаят „Марковска" показва, че има криза в институциите по правата.

„Тази криза я породи отново ГЕРБ. Защо ГЕРБ подкрепи Венета Марковска в пленарна зала, всичко можеше да приключи още в пленарна зала," посочи още Юнал Лютфи.

#Юнал Лютфи #депутат от ДПС #ДПС #ГЕРБ #вот на недоверие #Венета Марковска

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"