България отбелязва Световния ден на жертвите на катастрофи

България отбелязва Световния ден на жертвите на катастрофи
България отбелязва Световния ден на жертвите на пътя с разнообразни прояви в цялата страна. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

България отбелязва Световния ден на жертвите на пътя с разнообразни прояви в цялата страна.

Всяка трета неделя на месец ноември е ден за възпоменание на жертвите на катастрофи.

Всяка година в Европа при катастрофи загиват 35 000 души, в България загубили живота си от началотона годината при пътни инциденти са 500 души, предаде БНР.

Инспектори от автомобилна администрация започнаха проверки на авотбуси и маршрутки за техническата изправност и спазването на графика за работа и почивка.

Национален протест-шествие срещу шофьорите, които не спазват ограниченията на скоростта се провежда в 10 града на страната. Той е организиран от граждански сдружения с подкрепата на КАТ.

В София в храма „Свети Седмочисленици" беше отслужена и панихида в памет на жертвите на пътни инциденти. В храмове в страната има заупокойна молитва за загиналите.

Във Велико Търново отбелязват деня с изложба с фотоси от тежки катастрофи и детски рисунки, посветени на безопасното движение.

В Ловеч „Пътна полиция" и местната структура на Българския червен кръст провеждат традиционната акция „Светлина". Ще бъде проверявана изправността на фаровете на автомобилите и дали шофьорите са подготвили колите си за зимни условия. Доброволци ще раздават книжки и брошури с указания за пътна безопасност.

В цялата страна се провежда акция в защита на пешеходците като чрез заснемащи системи ще се следи случващото се на пешеходни пътеки.

#катастрофа #Световен ден на жертвите на пътя #България #КАТ #БЧК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"