Руснаци на протест в Москва срещу измами с имоти в България

Руснаци на протест в Москва срещу измами с имоти в България
Руски граждани протестираха на Тишинския площад в Москва срещу измамите с недвижими имоти в България. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Руски граждани протестираха на Тишинския площад в Москва срещу измамите с недвижими имоти в България.

За демонстрацията съобщи Алексей Слашчилин в писмо до българските медии, изпратено и до офиса на министър-председателя Бойко Борисов, предаде БГНЕС.

Няколко руснаци, станали жертви на измама от българската строителна фирма „Ес Пи Ес" ЕООД , оглавявана от Стамат Стаматов, протестираха в събота по време на международна изложба за недвижими имоти, която се провежда в Москва.

На плакатите им пишеше: „Руснаци търсят помощта на премиера Борисов и президента Путин!"; „Измамниците строители в България са реалност", „Руснаци обвиняват в измама бургаската строителна фирма „Ес Пи Ес".

Подобна акция е била предвидена да се състои и в Санкт Петербург, където се провежда изложба на недвижими имоти в павилионите на „Ленекспо".

Фирмата „Ес Пи Ес" ЕООД е продавала апартаменти в своите комплекси, по-конкретно „Даймънд Бей" в курорта Слънчев бряг, които, както е установено малко по-късно, са били заложени в банка ДСК.

Банката започва да налага запор на тези апартаменти и хората на практика се оказват на улицата.

Десетки пострадали руски семейства вече са се обърнали с открито писмо с молба за помощ до българските държавни орган и лично към министър-председателя Бойко Борисов, руския президент Владимир Путин, а също така към руските и българските медии.

„Планираме да продължим своите акции, докато българското правителство не обърне внимание на нашите и подобни на нашия проблеми. Знаем, че не сме сами в своята беда. Не искаме да загубим своите спестявания и не желаем нашите сънародници да попаднат в същата ситуация," се казва в писмото.

Протестиращите обещават в най-скоро време да организират по-многобройна демонстрация пред българското посолство в Москва.

#България #Русия #Москва #протест #Слънчев бряг #ДСК #Бойко Борисов #премиер на България #Владимир Путин #президент на Русия #Санкт Петербург

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Имоти
Последно от Имоти

Всички новини от Имоти »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"