Хиляди протестиращи поискаха оставката на кабинета

Хиляди протестиращи поискаха оставката на кабинета
Хиляди се събраха на митинг, организиран от БСП, под наслов: „Да сложим точка на катастрофата ГЕРБ" на площад „Свети Александър Невски" в София. Снимка: bTV
A A+ A++ A

Хиляди се събраха на митинг, организиран от БСП, под наслов: „Да сложим точка на катастрофата ГЕРБ" на площад „Свети Александър Невски" в столицата.

Според левицата над 20 000 са били протестиращите в София, предаде Дарик радио.

Недоволните скандираха „Оставка" и „Победа". На един от плакатите премиерът Бойко Борисов бе изобразен като овчар зад овце с вълчи физиономии, а плакатът предупреждаваше: „Бюджет 2013 – вълк в овча кожа”.

Протестиращите поискаха оставката на правителството, тъй като то търпи цялостен провал.

Според лидера на левицата Сергей Станишев управляващите са предизвикали криза във всяка една сфера и раздават държавата на своите приближени.

„Днес, през ноември, искаме да призовем всички, които през юни ще отидат на избори, да ни помогнат да съставим правителство, което ще възроди България, защото страната ни се нуждае от цялостна смислена и радикална промяна", заяви още той.

Искаме мандат, който да ни даде сила за решително управление, за дълбока промяна, каза още пред протестиращите Сергей Станишев и определи изборите догодина като съдбовни.

Червеният депутат Мая Манолова заяви, че мизерията и гневът са изкарали хората на площада.

По думите й всяка година от управлението на ГЕРБ се раждат с 5000 деца по-малко, не заради нежеланието на българките да бъдат майки, а заради недоимъка.

Бившият заместник-министър на здравеопазването Емил Райнов каза, че за три години ГЕРБ са успели да закрият здравеопазването, безпрецедентно са посегнали на парите за здраве и са вдигнали цените на лекарствата с 440 процента.

Кметът на Белене Петър Дулев пък призова за масово гласуване на националния референдум през януари.

„Гласувайки за ядрената енергетика, гласуваме за АЕЦ „Белене", отбеляза той.

„Бедността, падането на жизненото равнище. Това правителство трябва да си ходи", с тези думи един от протестиращите аргументира присъствието си на протеста.

#митинг #протест #БСП #ГЕРБ #София #Бойко Борисов #премиер #Мая Манолова #Емил Райнов #Петър Дулев #АЕЦ „Белене"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници