Румънеца и Енчев в общо парче с Кулио, Гоуст и Хадауей

Румънеца и Енчев в общо парче с Кулио, Гоуст и Хадауей
От събота в ефира на българските радиостанции започва да се върти поп микс версията на песента “Miss You”. Снимка: „Селект Мюзик Медия”
A A+ A++ A

Най-новият проект на Румънеца и Енчев е осъществен съвместно със световните имена Кулио, Гоуст и Хадауей.

След като през изминалото лято Румънеца и Енчев изпяха един от най-успешните си сингли „Пак на море” със специалното участие на Турбо Би от легендарните „Снап”, сега момчетата от най-популярното хип хоп дуо в България са готови с новия си проект, в който обединяват усилия с три международни звезди, съобщават от звукозаписната компания на рапърите „Селект Мюзик Медия” (СММ).

От събота в ефира на българските радиостанции започва да се върти поп микс версията на песента “Miss You”.

“Miss You” e „мид-темпо” парче, което разказва за емоциите, които съпътстват края на една голяма любов и към момента е най-мащабния проект в цялата петнадесет годишна музикална кариера на дуото, посочват още от СММ.

„Записите на този сингъл ни отнеха почти две години в търсене на подходящо звучене, като преминаха през звукозаписни сесии в САЩ, Румъния и България. Първоначалната идея беше да направим съвместно парче с Хадауей и датира още от 2009 г., когато нашата звукозаписна компания организира в България няколко негови концерта. В последствие професионалните ни взаимоотношения се превърнаха в приятелство. След като пяхме акапелно с него на една сцена (ние правихме ритъм с уста, а той пееше), той ни предложи да направим съвместно парче на бийтбокс основа”, разказва Енчев как се е зародила идеята за съвместен творчески проект.

„Затова и в първоначалното демо от 2010 г. всички инструменти записахме само с уста и ефектът беше впечатляващ. След студийните обработки никой не можеше да познае, че това е глас. Историята продължава със създаването на 6 различни версии на песента в търсена на оптималното звучене, тъй като акапелния вариант нямаше плътността на истинските инструменти. Миналата година по време на записите на припева на Хадауей в Румъния, в същото студио се оказаха Кулио и Гоуст. Като чуха проекта те казаха: „Това е хит и ние искаме да участваме в него”, като по този начин в рамките на половин час в песента ни се появи световният музикален елит от 90-те”, допълва рапърът.

„Историята звучи приказно, но съм щастлив че за пореден път правим огромна стъпка в музикалната си кариера и то благодарение само на нас самите. Така след почти две години съвместна работа с едни от най-яките пичове в световния музикален бизнес, вече сме готови със сингъла и се надяваме да се хареса на всички наши фенове”, споделя Енчев.

„Днес и утре снимаме финални кадри за видеото с Хадауей в България и се надявам до средата на следващия месец да е готово. По подобие на аудиото и видеото е снимано в няколко различни точки на света – Лас Вегас, Дубай, Букурещ, София и включва снимки правени през последната една година. Подробности около сюжета, участниците и детайлите в новото ни видео ще анонсираме съвсем скоро. Още от предходните ни два проекта с Турбо Би от „Снап” има сериозен международен интерес към нас от страна на известни европейски музикални компании и силно се надяваме, че “Miss You” ще се превърне в първия ни голям интернационален хит” добавя Румънеца.

Музиката и аранжиментът на “Miss You” са дело на Румънеца и Енчев, Хадауей и Н.А.С.О, а текстът – на Румънеца и Енчев, Кулио, Гоуст и Хадауей.

Продуцент и издател на парчето е музикалната компания „Селект Мюзик Медия”.

#Енчев #Хадауей #САЩ #Румъния #България #Лас Вегас #Дубай #Букурещ #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Култура
Последно от Култура

Всички новини от Култура »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"