Партията на Кунева: Казусът „Марковска“ – като ветото на Закона за горите

Партията на Кунева: Казусът „Марковска“ – като ветото на Закона за горите
„Подкрепата за Марковска е подкрепа на Бойко Борисов и тя стана с изключителната защита на вътрешния министър и председателя на правната комисия", заяви Кунева. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Лидерът на движение „България на гражданите“ Меглена Кунева определи като цинизъм казуса с полагането на клетвата на новите членове на Конституционния съд, от който се търси изход чрез юридически трикове.

„Да се взираме в това как ще се освободим от мъртвата хватка през юридически трикове – правото не е за това. Правото е кауза и справедливост, не трикове“, коментира Кунева във Варна, предаде Дарик.

Според бившия европейски комисар Висшият съдебен съвет недопустимо и в разрез със закона е затворил гражданския контрол, а от друга страна, за създалата се ситуация вина носи и Народното събрание, което би трябвало да изразява волята на избирателите.

„Подкрепата за Марковска е подкрепа на Бойко Борисов и тя стана с изключителната защита на вътрешния министър и председателя на правната комисия. Доказва го писмото до председателя на Европейската комисия“, каза още Кунева.

Нейният съпартиец Даниел Вълчев сравни ситуацията с церемонията в Конституционния съд с положението със Закона за горите.

„Мнозинството гласува един закон по предложение на Министерския съвет, след което, като се видя обществената реакция, Борисов призова президента да наложи вето. Добре, ти защо го внасяш тогава в Народното събрание, като не го харесваш този закон, и защо караш мнозинството да го приема? Същото е положението и сега“, коментира Вълчев.

От движение „България на гражданите“ изразиха притеснение създалата се ситуация да не се повтори и при избора на главен прокурор.

#България на гражданите #Меглена Кунева #Венета Марковска #Закона за горите #Даниел Вълчев #Бойко Борисов #премиер #Варна #Висшият съдебен съвет #Европейската комисия #Народното събрание

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"