Моника Панайотова сменя Емил Стоянов в Европарламента

Моника Панайотова сменя Емил Стоянов в Европарламента
Стоянов е помолил ръководството на ЕП да прекрати предсрочно мандата му поради лични и професионални причини. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Председателят на парламентарната комисия по европейските въпроси Моника Панайотова се очаква да заеме мястото на българския евродепутат Емил Стоянов от Европейската народна партия (ЕНП).

Стоянов съобщи в писмо до медиите, че напуска Европейския парламент и се връща в България, а след него в списъка е Панайотова, информира БНР.

Стоянов е помолил ръководството на ЕП да прекрати предсрочно мандата му с мотива, че има лични и професионални причини – желание да бъде по-близо до семейството си, което е в България, както и да се включи по-активно в работата на създадената от него преди 12 години телевизия „Европа“.

Стоянов благодари на партия ГЕРБ и ръководството й, че са го поканили да стане евродепутат от гражданската квота, въпреки че не е партиен член, както и за подкрепата, която са оказвали за работата му.

Емил Стоянов беше член на парламентарната комисия по култура и медии. По негова инициатива в Европарламента беше показано Тракийското златно съкровище, той организира и проведената там неотдавна конференция за българите в чужбина под патронажа на вицепрезидента Маргарита Попова.

#Моника Панайотова #ЕНП #Емил Стоянов #ГЕРБ #ЕП #Европейски парламент #Европейска народна партия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"