Мария Габриел: Нещата са различни в добра посока

Мария Габриел: Нещата са различни в добра посока
A A+ A++ A

Нещата са различни в добра посока. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел в Деня на отворените врати за студенти в Министерството на външните работи.

Габриел коментира дали ще се стигне до ротация и стабилно ли е правителството на акад. Денков.

„Излизат двете основни партии, които подкрепят правителството и казват, че има нужда от механизъм, който позволява да се правят назначения, да се вземат решения. Само да напомня, че говоря за това от месец май, още преди съставянето на правителството. Самият факт, че има много голяма яснота и можеш да отстъпиш крачка назад в името на това да има прозрачност при вземането на решения, в името на това да има механизъм, който да даде устойчивост на процеса на вземане на решения. Това е положително“, каза тя.

По отношение на кадровите промени начело на НЗОК, Габриел напомни, че е външен министър и вицепремиер, а не политически лидер. „В името на това да има процес, който да е валиден за всички назначения, се направи крачка назад и за единия и за другия кандидат. Никой не е прекрачил границата на правомощията си“, каза тя и добави, че са един екип.

#Мария Габриел

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници