Всички обичат Росен! (Покрай Марковска)

Всички обичат Росен! (Покрай Марковска)
A A+ A++ A

Президентът Плевнелиев приложи съмнителна театрална хватка, като се чупи от церемонията по встъпване в длъжност на новите конституционни съдии на Републиката, за да не може още по-съмнителният съдия Венета Марковска да положи клетва.

Точно като Реймънд, когото всички обичат в онзи комедиен сериал и който не може да се изправи пред сериозните семейни проблеми, а прибягва до заучени ситуационни реплики и тактическо-актьорски флангово-ариегардни маньоври.

Не само защото няма категорични решения, а най-вече за да не гневи майка си Мари, в нашия сценарий наречена Бойко.

С кадъра, който изигра, Росен-Реймънд се оказа „достоен“, „мъдър“ и „блестящ“. Поне според останалите герои в балканския ситком за управлението на ГЕРБ – майката-премиер, съпругата-вицепрезидент, братът-вицепремиер, комшийката-министър-на-правосъдието, даже бащата-мрънкаща-соцопозиция.

Това не оставя съмнение, че те предварително знаеха сценария и си бяха наизустили репликите. И то след като седмици шикалкавеха пред евромахалата с други реплики за семейното щастие в софийската фамилия.

Само че от изпълнителната, закондателната и съдебната власт в истинска европейска държава се очакват крути мерки в полза на върховенството на закона, вместо ситуационни трагикомедии в балкански стил.

Без такива ще продължим да гледаме ситкома „Всички обичат Росен“, а той, за разлика от оригинала, дори не е смешен.

ТАЗИ СТАТИЯ НА АНГЛИЙСКИ

#Венета Марковска #Росен Плевнелиев #съдия #КС #встъпване в длъжност #Конституционен съд #Бойко Борисов #Диана Ковачева #Цветан Цветанов #министър-председател на България #Президент на България #ЕК #министър на правосъдието #Маргарита Попова #вицепрезидент на България

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от По ваш сигнал
Последно от По ваш сигнал

Всички новини от По ваш сигнал »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"