Изкопаха 1000 гроба в Турция като подготовка за зимата

Изкопаха 1000 гроба в Турция като подготовка за зимата
A A+ A++ A

Десетки селища в Източна Турция са блокирани, тъй като достъпът до тях е невъзможен заради падналия в района сняг, съобщава турската частна телевизия НТВ.

Половинметрова снежна покривка остави голям брой коли на пътя в Сиирт. Затруднено е движението и по пътя, водещ към граничния пункт "Тюркгьозю" с Грузия в окръг Ардахан.

Само в окръг Ван натрупалият сняг блокира над 140 селища, но с усилията на екипите на местните служби шейсет от тях са вече достъпни.

В Карс започналият вчера снеговалеж не стихва и днес. Времето предизвика затруднения в трафика в района на град Кягъзман по пътя между градовете Карс и Ъгдър, а преди това и при прохода Паслъ. Пет тира бяха блокирани на пътя.

Подобна е картината и в окръзите Елязъг и Сивас.

Подготовките за още по-суровите зимни условия в окръг Ерзурум, където температури от минус 30 градуса са обичайни за сезона, включват и предварително изкопаване на гробове, преди земята да замръзне напълно, посочва НТВ. Общинските работници в местния град Паландьокен са изкопали хиляда гроба, за да се подготвят за зимата, тъй като през месеците януари, февруари и март, както обясняват, "земята е като камък" и всичко е покрито от еднометров сняг.

#Турция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници