Цветанов отказа да коментира делото „Соло“

Цветанов отказа да коментира делото „Соло“
Министърът на върешните работи Цветан Цветанов отказа да даде оценка на делото за убийството на двама младежи пред столичната дискотека „Соло“. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министърът на върешните работи Цветан Цветанов отказа да даде оценка на делото за убийството на двама младежи пред столичната дискотека „Соло“, което вчера завърши с оправдателна присъда.

„Убеден съм, че съдебната система трябва да бъде такава, която да отговаря на очакванията на обществото - да се ръководи единствено от върховенството на закона и да играе своята превантивна роля“, заяви в Плевен вицепремиерът Цветан Цветанов, помолен да коментира оправдателната присъда на Илиян Тодоров за убийството пред столични клуб „Соло“, предаде БТА.

„Когато има справедливост, правораздаване, което съответства на всички доказателства по едно разследване, тогава ще се изгради и по-добър имидж на българската съдебна система“, добави той.

„Няма как да обясним на българските граждани, че за тези 20 години разследващите органи не са успели да намерят достатъчно доказателства, за да могат да бъдат осъдени тези, които доведоха държавата до това състояние, в което се намира“, смята вътрешният министър.

Вътрешният министър каза още, че системният подход на правоохранителната система е привел в известност целия криминален контингент и не допуска среда, която е била добра за наркоразпространителите.

По думите му те се неутрализират от МВР и вече не се допуска да се появяват „емблематични фигури като фигурите на прехода - Доктора, Самоковеца и Руснака“.

Според Цветанов организираната престъпност е овладяна и в голямата си част е неутрализирана.

#съдебна система #МВР #присъда #убийство #дискотека #организирана престъпност #дело #Цветанов #министър #министър на вътрешните работи #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"