Гечев: Влакът се кара от ДПС, режисьор е ГЕРБ, а изпълнители - артистите от ПП-ДБ

Гечев: Влакът се кара от ДПС, режисьор е ГЕРБ, а изпълнители - артистите от ПП-ДБ
A A+ A++ A

„Знаците потвърждават, че влакът се кара от ДПС, режисьор е ГЕРБ и изпълнители са артистите от партията на „Промяната” и ДБ. Нали всички виждаме как от първия ред г-н Пеевски ги върти на малкия си пръст, как през половин час дава интервюта и върти цялата държава и след като другите юнаци от „несглобката” и от небългарската група са съгласни да изпълняват такива решения – това си е техен проблем, който засяга и цялата държава”. Това заяви депутатът от БСП Румен Гечев в предаването „Офанзива с Любо Огнянов” по NOVA NEWS. Думите му са по повод изказването на лидера на ПГ на ДПС Делян Пеевски, който заяви след отложеното гласуване на вота на недоверие в четвъртък: „Това е вечерта на знаците”.

„Трудно е да се предвиди, най-вероятно са си стиснали ръцете. Най-вероятно ще си поделят порциите и ще се споразумеят. Самите те (управляващите) не желаят нови избори, неслучайно се наричат „сглобка”, „некоалиция” – не е ясно какво са. Какво не са, вече разбрахме. БСП е в опозиция, изпълняваме задължението си пред избирателите. Винаги, когато можем да се обосновем, предлагаме алтернативи", изрази мнението си Гечев.

Относно прекратяването на дерогацията, той заяви, че това му намирисва как група хора в парламента от „несглобката” или „некоалицията” искат да си присвоят рафинерията в Бургас. „Сега претоварвали кораби – какво прави българската държава – има Гранична полиция, има войски на НАТО в Черно море, а те претоварват кораби. Залогът е активи за милиарди. Който управлява рафинерията, той има доста икономически възможности за въздействие”, каза Гечев. Той обясни, че „Лукойл” има бензиностанции в САЩ – в Ню Йорк, в Ню Джърси и в Пенсилвания. Продава без никакви проблеми там, както има и бензиностанции в цяла Европа, включително до Европарламента, уточни депутатът.

За погрома при протеста в четвъртък, докато на Националния стадион се водеше мача България-Унгария, той каза че вътрешният министър Калин Стоянов трябва да подаде оставка.

Относно политиката на партията му в София, той каза, че искат да се върнат общинските фирми за обслужване на дейностите в града.


#Румен Гечев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници