Атанасова: След ротацията ще има сериозна дупка в бюджета, може би не е случайно

Атанасова: След ротацията ще има сериозна дупка в бюджета, може би не е случайно

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Ще бъдем особено критични към изпълнението на управленската програма, която е подкрепена от ПГ на ГЕРБ-СДС.

Това подчерта в интервю за БНР председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Според нея прави "много сериозно негативно впечатление" това, че докато в законодателната част се справят, "изпълнителната власт има изключително малък процент на изпълнение на програмата", която е договорена да се изпълнява на ротационен принцип.

"Отричаме да ни наричат сглобка. Отричаме да носим негатива на това, което вършат нашите колеги в изпълнителната власт, защото ние участваме там само с външен министър", каза тя.

Програмата е разписана със срокове, по месеци, напомни Атанасова.

"Даваме си ясна сметка кое е изпълнимо и изпълнено. (…) Всичко е съгласувано и одобрено, но не се изпълнява."

Без консултиране с ГЕРБ-СДС финансовият министър представи данъчни закони със спорни мерки – събирачи на гъби, бакшиши, донос-бонус, посочи Атанасова. По думите ѝ неприемливо е да се търси индулгенция от НСОРБ за вдигането на данъци.

"Няма нищо по-очаквано с парламентарните групи да се направят разчетите, да се говори по политики, да уточним детайли – както в данъчните закони, така и на държавния бюджет. Правителството със Сдружението на общините си измива ръцете."

"Асен Василев може би все още не е осъзнал, че управлението е възможно благодарение на гласовете на тези, които чегъртаха три години. ПГ на ГЕРБ-СДС отказва да носи целия негатив и отговорност, въпреки че не присъства в управление със свои персонални назначения", заяви Атанасова.

През следващата година ще бъдем в ситуация, в която след ротацията в Министерския съвет ще се очертае много сериозна дупка в бюджета и това може би не е случайно, коментира Десислава Атанасова в предаването "Неделя 150", като припомни "онзи запис" от съвещание на "Продължаваме промяната" и добави, че ПП "винаги имат план Б".

Има време, в което даващите подкрепа за това управление могат да се ангажират и да се подходи с разум, обясни председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС. По думите ѝ те няма да подкрепят предложения за увеличаване на данъчната тежест и "неприемливо орязване на средства".

По темата с "Лукойл" Атанасова изрази надежда "всички институции да се произнесат по това каква точно е тази схема, за която акад. Денков пред европейския главен прокурор с половин уста си призна, че се знае и в България и да се стигне до сериозни административни, а защо не и наказателни мерки за виновните".

#Десислава Атанасова #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"