БСП не се нуждаела друг да внася вот на недоверие вместо нея

БСП не се нуждаела друг да внася вот на недоверие вместо нея
Все пак Найденов каза, че БСП ще се включи в консултациите на ДПС, но допълнително ще реши за окончателен вот на недоверие. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

БСП не се нуждае друг да проявява инициатива и да внася вот на недоверие срещу кабинета „Борисов“ вместо нея, заяви зам.-председателят на социалистите Ангел Найденов.

По неговите думи инициативата на ДПС за вот на недоверие има логика, има и основания в това да се иска вот на недоверие, включително и за цялостна политика, предаде думите му БНТ.

„Всеки ден някой от министрите ни дава повод да говорим за разминавания в очакванията за нещо свършено в даден сектор или да говорим направо за провал. Това води до въпроса за политическата и персоналната отговорност на съответния министър. При този едноличен модел на управление от страна на Борисов е ясно, че всичко, което се случва, е резултат от неговите действия или резултат от действията на ГЕРБ и на правителството“, заяви Найденов.

Той посочи, че ако се погледне аритметичното съотношение в НС, членовете на ГЕРБ плюс независимите депутати очевидно имат мнозинство и един вот на недоверие няма особен успех.

Все пак Найденов каза, че БСП ще се включи в консултациите на ДПС, но допълнително ще реши за окончателен вот на недоверие.

„Нашият реален вот ще се проведе в събота пред НС, това ще бъде реалното гласуване на вот на недоверие заедно с хиляди хора, надяваме се, за да изразят своето несъгласие и недоволство за това, което се случва в държавата“, каза Найденов.

Според него въпросът вече е как оцелява българинът, когато издръжката на живота се е вдигнала с 20% за четири гоидини управление на ГЕРБ.

„Огромният проблем, с който хората се сблъскват, е как да си платят сметките в рамките на месеца. А Бюджет 2013 г. не решава нито един от големите проблеми на хората“, подчерта зам.-председателят на БСП.

Според Найденов в новия бюджет няма политики, които да съответстват на очакванията на проблемите на хората, затова БСП ще представи алтернативно виждане за бюджета в една обща рамка.

Според социалистите има 11.5 млрд. лева, които могат да се предложат като допълнителни приходи, и около 1.2 млрд., които могат да се предложат като разходи.

„ГЕРБ са похарчили 17 млрд. повече, отколкото предишното управление, когато не бяхме в криза. Положението е нетърпимо. Вижте вълната от протести в Европа. Хората протестират срещу резултатите от управлението на десницата в Европа. Управлението на ГЕРБ не се различава особено като резултати от управлението на десницата в Европа", заяви Ангел Найденов.

Депутатът подчерта, че най-голямото обвинение срещу управлението на ГЕРБ е точно това, което се случва с кмета на Съединение Георги Руменов, който смени БСП с ГЕРБ.

„Борисов твърди, че нямало според него никаква разлика кой от коя политическа формация е. Но за кмета на Съединение в крайна сметка това е избор. Ясно е според нас и според хилядите хора, които очакваме да дойдат на площада пред НС в събота. Неслучайно казвам, че управляващите не решават нито едни проблем на хората с този бюджет. Този бюджет следва логиката на крайните ограничения. Това не е просто фискалната логика, а счетоводната логика, наложена от вицепремиера Дянков, разбира се, той не носи основната отговорност, а я носи, този, който позволява това“, обясни Найденов.

Найденов заяви още, че няма как да бъдат подминати протестите в България - неизплатените заплати на работниците в „Монтажи“ - Перник, протестът на майките, напрежението сред военнослужещите, както и  колективните оставки в здравеопазването,

„Кога това се е случвало“, запита Найденов, добавяйки, че въпреки безграничното търпение на българина, управляващите вече са прекалили с него и в последните месеци страхът е очевиден.

Някаква част от този страх е и сред аргументите за тези пируети на кмета на Съединение, според Найденов. Той посочи, че хората са малтретирани с една поредица от проверки.

„Можете ли да си представите, че могат да текат в една община седем проверки едновременно", попита реторично Найденов.

#ДСП #вот на недоверие #ДПС #Ангел Найденов #Кабинет #Бойко Борисов #министър-председател #управление #ГЕРБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници