Софиянци отново се събират пред общината срещу наредбата за паркиране

Софиянци отново се събират пред общината срещу наредбата за паркиране
Според тях новоприетата наредба е абсолютно дискриминационна по отношение на хората с увреждания и нарушава по драстичен начин правата им. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Гражданско движение „ДНЕС“ и фейсбук групата „Не на данък паркинг“ организират символична протестна акция срещу Наредбата за организация на движението в София, съобщиха организаторите.

От 9.30 часа пред Столична община (СО) протестиращите ще носят портрети на гласувалите за новата наредба общински съветници. Чрез изчитане на имената им ще се направи своеобразна „проверка на срама“ на общинските съветници, гласували скандалната наредба и пренебрегващи гражданите, които са ги избрали, казват активистите.

„Продължаваме! Няма да позволим да ни рекетират!“ е надсловът на поредния митинг-протест.

Вече трети месец има пълен отказ от диалог от страна на СО, а протестиращите определят отношението на софийската власт към гражданите като арогантно и безцеремонно.

Софиянци не приемат въведения налог за местодомуване на автомобилите в центъра, както и новите по-високи и непрозрачни цени на таксите и услугите за паркиране, заявяват организаторите на протеста.

Според тях новоприетата наредба е абсолютно дискриминационна по отношение на хората с увреждания и нарушава по драстичен начин правата им. Правата на майките и децата също са нарушени. За да заведе детето си на училище или на детска градина, всяка майка е задължена да плаща смс от 2.40 лева, за да слезе за пет минути от колата си.

#общински съветници #митинг #протест #паркиране #СО #Столична община #граждани #софиянци #София

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"