ЦИК извади 47 машини от избирателния процес

ЦИК извади 47 машини от избирателния процес

Стоп кадър/НОВА

A A+ A++ A

Към 17 ч. Централната избирателна комисия (ЦИК) е съгласувала решения на общински избирателни комисии да бъде преустановено гласуването с 47 машини в също толкова секции. В Столичната община те са 10, съобщи "Дневник".

"На доста от машините се появява надпис, че не се синхронизират двата дяла, т.е. двете флашки се разминават. Има надписи софтуерен проблем, инициализирането на машината е неуспешно, или има повреда в ножа, в принтера на машината или не принтира една или две бюлетини", обясни проблемите говорителят на ЦИК Росица Матева.

Избирателната активност към 16 ч. в цялата страна е 26.40%. Най-ниска е в Русе - 15.77%. Най-висока е в Роман - 77.94%. Във Варна е 20.28%, обясни още Матева. В Пловдив избирателната активност е 17.25%, а в София към 16 ч. тя е 23.72%.

В ЦИК са постъпили 18 жалби и 27 сигнала, като повече от половината от тях са адресирани до общинските избирателни комисии. Компетентни са ОИК и те следва да вземат своите решения и да извършат проверки, обясни Матева. Постъпил е и един сигнал в ЦИК за купуване на гласове и той е препратен на МВР.


#ЦИК #машини за гласуване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници