Гаф! Машина "заяде", Денков гласува чак от втория път

Гаф! Машина "заяде", Денков гласува чак от втория път

Стоп кадър/бТВ

A A+ A++ A

От втория път успя да гласува с машина премиерът Николай Денков. Той упражни правото си на глас на втория тур в столичното 6-о помощно училище преди минути. Първият път обаче машината се развали точно преди премиерът да гласува и не издаде разписка.

Централната избирателна комисия поръчала грешната хартия за изборните машини, въпреки че била предупредена от компанията производител "Смартматик", която отговаря за софтуера, и "Сиела Норма", която обслужва машините, като отговаря за тяхната доставка и поддръжка. Това се посочва в официално писмо на последните, разпратено до медиите.

Проблемите, които виждаме са резултат от координацията на институциите. След като свършат изборите, трябва да обсъдим това как връщаме доверието в машинния процес. Важно е хората да излязат да гласуват, подчерта премиерът пред журналисти.

В момента вървят избори, МЕУ има ангажименти към тях и никой не пипа институциите в такива моменти, каза още той за това защо не е поискал оставката на министъра на електронното управление.

Утре премиерът отива в Израел. "Напрежението е много високо. Трябва да се чуе и гледната точка на израелската страна, а от другата страна да има хуманитарна подкрепа", каза той.


#акад. Николай Денков #местни избори #гласуване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници