Петреъс ще говори пред Конгреса за инцидента в Бенгази

Петреъс ще говори пред Конгреса за инцидента в Бенгази
Участието на Петреъс в слушанията, които трябваше да станат в четвъртък при закрити врата в комисиите по разузнаването на Сената и Камарата на представителите, е било насрочено преди неочакваната му оставка миналата седмица. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Бившият директор на ЦРУ Дейвид Петреъс, който в петък подаде оставка заради извънбрачна връзка с редакторката на неговата автобиография, ще говори пред Конгреса за атаката срещу консулството на САЩ в Бенгази.

При нападението този септември бяха убити четирима американци, включително посланикът на САЩ в Либия Крис Стивънс.

Участието на Дейвид Петреъс в слушанията, които трябваше да станат в четвъртък при закрити врата в комисиите по разузнаването на Сената и Камарата на представителите, е било насрочено преди неочакваната му оставка миналата седмица, информира БГНЕС, позовавайки се на АФП.

Вместо него трябваше да говори временният му заместник в ЦРУ Майкъл Морел, но според телевизиите „Фокс нюз" и „Ен Би Си" Петреъс ще се яви лично пред конгреса в петък.

От няколко дни конгресмените от двете партии настояват той директно да даде показания, още повече че е посетил Либия по време на разследването на атаката на 11 септември в Бенгази.

#ЦРУ #Дейвид Петреъс #Бенгази #Либия #конгрес #САЩ #афера

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »