350 сигнала е получила пожарната за бурята

350 сигнала е получила пожарната за бурята

Meteo Balkans

A A+ A++ A

Екипите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) са реагирали на 350 сигнала за повредени покриви, паднали стълбове и дървета, наводнени къщи, дворове и улици вчера във връзка с обявения оранжев код за интензивни валежи и силен вятър на територията на цялата страна. Това съобщи БТА.

Силният вятър е нанесъл най-големи поражения в областите Смолян, Търговище, Разград, Силистра и Варна, където има множество паднали покриви, стълбове и дървета. След отслабването на вятъра обстановката в страната се нормализира, посочва от ГДПБЗН.

През изминалото денонощие са ликвидиране общо 67 пожара. Екипите на пожарната са реагирали на 433 сигнала за произшествия. С преки материални щети са възникнали 28 пожара, от които девет в жилищни сгради и пет в транспортни средства. Без нанесени материални щети са възникнали 39 пожара, от които 20 в сухи треви, горска постеля и храсти.

Извършени са 357 спасителни дейности и помощни операции, от които 24 при бедствия, 23 при катастрофи и в транспортни средства и 303 случая на техническа помощ.

Регистрирани са и девет лъжливи повиквания. При пожарите няма загинали и пострадали хора.

Жена на 63 години е паднала вчера в река Искър в района на село Луково до жп мост. Към мястото на произшествието е изпратен един пожарен автомобил от Своге, но на място екипът установява, че в този участък реката е много дълбока и течението е много силно. Повикан е спасителен екип за оказване на съдействие. Към 21:20 часа жената е извадена от реката в добро общо състояние и е предадена на линейка от Спешна помощ за преглед.


#буря #ГДПБЗН

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници