ГЕРБ бавели закона за отмяна на забраната за пушене

ГЕРБ бавели закона за отмяна на забраната за пушене
„Без Бойко можем, без цигари - не" било новото мото на пушачите според Кирил Гумнеров.
A A+ A++ A

ГЕРБ бави разглеждането на законодателните промени, с които се отменя забраната за пушене на закрито, оплакаха се вносителите на предложението за промени.

Независимите народни представители, които предложили законодателните промени преди повече от месец, бяха подкрепени от представители на ресторантьорския бизнес, предаде „Медиапул".

„Рестрикцията беше приета с мотива, че изведнъж от ГЕРБ много се били загрижили за здравето на хората. Пушенето според тях било най-големият проблем за здравето на българите и едва ли не най-сериозният им проблем. И като се забрани паленето на цигари в заведения, родните пушачи щели много бързо да се откажат от този си порок. Да, ама не," коментира независимият депутат и вносител на промените Кирил Гумнеров.

Той цитира директора на Агенция „Митници" Ваньо Танов, че след въвеждането на забраната за пушене на закрито от акциз са събрани 115 млн. лв. повече. Кирил Гумнеров пресметна, че това е увеличение с около 8 на сто.

„Което, преведено на нормален език, означава, че след въвеждане на забраната българите пушат с 8% повече цигари, отколкото преди него," заключи независимият депутат.

„Забраната си действа, заведенията са на път да фалират, а хората пушат все повече и повече," очерта картината след въвеждането на ограниченията народният представител.

„По-ясно доказателство, че забраната не изпълни целите, с които беше наложена, няма и не може да има," каза Кирил Гумнеров.

Депутатът напомни, че идват избори и допълни, че „новото мото на хората в мрежата" е „Без Бойко можем, без цигари - не".

#ГЕРБ #тютюнопушене #Кирил Гумнеров #агенция „Митници" #Ваньо Танов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"