Двама са вече задържаните за взривената пицария в Чирпан

Двама са вече задържаните за взривената пицария в Чирпан
Двамата задържани са на по 52 години. Единият, който е бивш служител на МВР, бе арестуван в Чирпан, а другият е от село Горно Белево. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Още един мъж е задържан за взривовете на пицария „Сан Марко“ в Чирпан, съобщи на пресконференция директорът на старозагорската полиция старши комисар Алекси Алексиев.

За три дни в заведението имаше два взрива. Самоделни взривни устройства избухнаха на 8 и 11 ноември, като нанесоха само материални щети, тъй като пицарията е в ремонт.

Двамата задържани са на по 52 години. Единият, който е бивш служител на МВР,  бе арестуван в Чирпан, каза Алексиев, цитиран от БТА, добавяйки, че е била открита „фабрика за бомби“.

Другият задържан мъж е от село Горно Белево и е бивш работник на военния завод „Арсенал“ в Казанлък.

Има данни, че вероятният извършител на втория взрив, който стана в неделя, е първият задържан - бившият полицай С. И. от Чирпан. В дома му също са открити взривни вещества. Няма данни за връзка между двамата задържани. Двата взрива не са толкова сходни, но не е изключена възможността вторият да имитира първия, обясни Алексиев.

Във вторник са претърсени къща и стопански постройки, собственост на втория задържан в Горно Белево. Открити са множество самоделни взривни устройства и средства за взривявания.

„За мен това е една фабрика за производство на бомби“, коментира директорът на старозагорската полиция.

Арестуваният мъж  е лежал в затвора за кражби и притежание на общоопасни средства, Изяснява се съпричастността му към първия взрив в Чирпан и дали е продавал и давал самоделни взривни устройства по други случаи, които са неразкрити, уточни комисар Алексиев.

Няма данни, които да свързват взривовете с делото „Килърите“, което тече в окръжния съд в Шумен, обясни Алекси Алексиев във връзка с журналистически въпрос относно Таньо Вълев, съсобственик на пицарията и брат на един от подсъдимите по делото „Килърите“.

#пицария #взрив #Чирпан #задържани #Казанлък #Алекси Алексиев #Килърите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »