Китайските хакери – най-голямата киберзаплаха

Китайските хакери – най-голямата киберзаплаха
снимка: sxc.hu
A A+ A++ A

Действията на китайските хакери представляват най-голяма заплаха в киберпространството, смятат членовете на специализираната комисия в Конгреса в САЩ.

Комисията всяка година изготвя доклада за икономическите отношения между САЩ и Китай и свързаните с тях възможни заплахи, съобщава агенция Ройтерс, цитирана от Би Ти Ви.

Заради тези притеснения американският конгрес е препоръчал изготвянето на задълбочен анализ на кибершпионажа, извършван от Китай, и предвиждането на още по-ожесточени санкции срещу компаниите, които се занимават с индустриален шпионаж.

Едновременно с това докладът на конгреса дава още 32 препоръки за регулиране на отношенията между двете най-големи икономики в света.

Конгресмените подчертават, че за последната година са се увеличили драстично нападенията на китайски хакери срещу електронните бази данни на правителствени агенции, търговски компании и граждански организации.

Тази тенденция се смята за изключително тревожна от страна на американския Конгрес, особено на фона на наскоро разпространен доклад на Пентагона, според който Китай е на две години от създаването на собствени ядрени подводници.

#Пентагона #киберпространство #Китай #САЩ #САЩ #конгрес

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници