Путин пак кани Обама: Той каза „да”

Путин пак кани Обама: Той каза „да”
Двамата президенти потвърдили ангажимента си за по-нататъшно развитие на двустранните отношения във всички области, включително в икономиката. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Президентът на Русия Владимир Путин „в телефонен разговор още веднъж поздрави държавния глава на САЩ Барак Обама с победата му на изборите" и отново го покани да посети Руската федерация.

Това съобщи за ИТАР-ТАСС прессекретарят на руския държавен глава Дмитрий Песков, цитиран от БТА.

По думите на говорителя „Путин пожела на своя американски колега успех при сформиране на новия му екип".

Според Песков двамата президенти потвърдили ангажимента си за по-нататъшно развитие на двустранните отношения във всички области, включително в икономиката.

Барак Обама благодари за поздравлението и поканата и потвърди „готовността си да направи посещение в Русия в перспектива, след като сроковете за това бъдат съгласувани окончателно по дипломатически канали", каза Песков.

След обявяването на изборните резултати в САЩ, премиерът на Русия Дмитрий Медведев заяви, че се радва от факта, че „президентът на най-мощната и влиятелна държава в света няма да бъде човек, който смята Русия за геополитически враг номер едно", предаде ИТАР-ТАСС.

„Смятам, че Обама е успешен президент, той бе начело на страната по време на криза и сега няма да му се наложи да пренастройва механизмите за управление. За нас той е разбираем и предсказуем партньор", подчерта тогава Медведев.

#Владимир Путин #президент на Русия #Барак Обама #Президент на САЩ #Дмитрий Медведев #премиер на Русия #Руската федерация #САЩ #Русия #Дмитрий Песков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници