Колко са двойниците на Путин?

Колко са двойниците на Путин?

Стоп кадър

A A+ A++ A

Проучване, проведено от японски учени, успя да установи, че президентът на Русия Владимир Путин в действителност има няколко двойници, които използва за различни събития и мероприятия.

Авторите на изследването са достигнали до това заключение, след като са използвали различни телевизионни кадри на руския държавен глава, в които са сравнили гласа и походката му посредством технология за лицево разпознаване с помощта на изкуствен интелект. Крайният резултат от проведените опити констатирал, че Путин разполага с „няколко“ двойници, които присъстват на определени публични изяви.

Изследването констатира, че всеки един от тях има собствен уникален глас и маниери.

Така, например, било установено, че по време на честванията по повод Деня на победата на Червения площад на 9 май т.г. е присъствал истинският президент на Русия, докато Путин, който посети Кримския мост преди десет месеца, е „отговарял на оригинала“ на 53 процента, пише "Дейли мейл".

Появата на Путин на фронта в окупирания Мариупол през март пък е бил достоверен на около 40% спрямо лицевото разпознаване на Путин от Червения площад, сочи анализът, който констатирал също, че има само 18% сходство между „Путин от Кримския мост“ и „Путин от Мариупол“.

В доклада се посочва, че руският президент има поне двама двойници.

„Освен разликата в произнасянето на звука „с“, има разлика и в произнасянето на „ра“ и „си“, казват още изследователите.

„Има разлика в условията, които е направен записът, но все пак е изключително рядко да има толкова голяма разлика", казва експертът Муцутоши Мураока.

„Вероятността тези два гласа да принадлежат на различни хора е голяма“, посочват още японските изследователи.

Докладът посочва, че Путин използва свои двойници заради високия риск от убийството му и водената от него война в Украйна.

Според тях е използван и двойник при визитата му в завода за хеликоптери в Сибир през март.

„Двойникът изнесе 30-минутната реч наистина забележително“, казаха зрителите на TBS NEWS DIG.

След визитата му в завода се появиха спекулации, че това е двойник на Путин.

Мъжът, който е бил на посещение в завода, размахвал ръце и многократно докосвал носа си. Подобни движения не са характерни за Владимир Путин.

Бившият агент на КГБ Сергей Жирнов също заподозря, че двойник на Путин е бил в Сибир. Той забелязал, че мъжът не се страхувал от близък контакт с хора за разлика от президента на Русия, който е по-предпазлив.

Слуховете, че Путин използва свои двойници изобилстват, докато други твърдят пък, че страда от сериозен здравословен проблем.

#Владимир Путин #двойник

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници