Стеф Къри открадна победата от Везенков и компания

Стеф Къри открадна победата от Везенков и компания

инстгарам

A A+ A++ A

Сакраменто Кингс не успя да запише победа и в четвъртата си контрола преди старта на сезона в НБА. "Кралете", с Александър Везенков в състава си, допуснаха драматична загуба със 115:116 от Голдън Стейт Уориърс. Успеха на домакините донесе суперзвездата Стеф Къри с тройка 6 секунди преди финалната сирена.

Сакраменто водеше с 89:76 точки преди последната четвърт, но Голдън Стейт направи обрат и зарадва феновете в "Оракъл Арина". Водени от Къри, "воините" нанизаха 40 точки в заключителните 12 минути и постигнаха четвърта победа в предсезонната подготовка.

Везенков не попадна в титулярната петица на Сакраменто, но се появи в игра още в края на първата част. Най-полезният играч в Евролигата престоя на паркета общо 12.35 минути. Той завърши срещата без точки, но направи 5 борби и 1 асистенция, а към статистиката си добави и 1 блокирана стрелба.

Бившият ас на Олимпиакос не успя и при трите си опита от далечна дистанция. В един епизод от двубоя старши треньорът на Сакраменто Майк Браун влезе на полето и започна разпалено да му обяснява нещо, след като тимът получи тройка от Гари Пейтън II.

Везенков записа минути във всяка от четирите части. Той беше много активен на старта на последния период, когато хвана 2 борби и направи асистенция за Джавел МакГий. След това 28-годишното крило стреля два пъти от далечна дистанция, но неточно. Той беше заменен 7 минути преди края на мача при аванс на Сакраменто от 10 точки.

"Кралете" поддържаха преднината си до финалните секунди, когато Стеф Къри взе нещата в свои ръце. Кевин Хъртър пропусна един наказателен удар и даде шанс на Голдън Стейт да изтръгне победата. Къри не се поколеба и заби тройка в коша на гостите, а Ди'Аарън Фокс не можа да отговори със същото с финалната сирена.

Къри беше най-резултатен в мача с 30 точки. Звездата на Голдън Стейт добави 5 асистенции и 4 борби. За Сакраменто над всички беше Фокс с 25 точки, 3 завършващи подавания и 7 овладени топки.

Последната проверка на Кингс е утре от 05:00 часа срещу Юта Джаз, а първият мач на тима от редовния сезон е срещу същия съперник на 26 октомври.

#Александър Везенков #Везенков

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници