ГЕРБ нямат притеснения от готвения вот на недоверие, увери Цветанов

ГЕРБ нямат притеснения от готвения вот на недоверие, увери Цветанов
Цветанов се съгласи, че проблеми в управлението има, но те били в почти всички страни от ЕС. Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

ГЕРБ нямат абсолютно никакви притеснения за вота на недоверия, който подготвя ДПС, заяви зам.-председателят на партията и вътрешен министър Цветан Цветанов.

По-рано във вторник зам.-председателят на ДПС Лютви Местан обяви, че движението ще започне консултации за нов вот на недоверие към правителството за цялостната му политика.

Цветанов се съгласи, че проблеми в управлението има, но те били в почти всички страни от ЕС, предаде БГНЕС.

„И въпреки трудностите в условия на тежка икономическа криза, ние се стараем действително да градим България и да реализираме много от инфраструктурните проекти", добави той.

Вотът, според Цветанов, ще е един добър информационен повод опозицията да се запознае с новия финансов програмен период. Вътрешният министър призна, че все още не е видял мотивите на ДПС, за да каже дали има основание вотът.

„Нека да направим едно сравнение – към 2009 г. бяха спрени всичките оперативни програми, а към 2012 г. имаме чувствително увеличаване на средствата по оперативните европейски програми, които стигнаха до всички общини и дадохме възможност да развием съответните региони", припомни Цветанов.

В сектора за сигурност са неутрализирани много сериозни групи от тежката организирана престъпност – Килърите, Наглите, Октопода, Брендо и други, изброи част от тях министърът.

По повод упреците от лидера на БСП, че ГЕРБ се опитва да влияе на процесите в църквата, Цветанов нападна Сергей Станишев с думите, че „трябва да си припомни какво правеше неговият баща в комунистическа България. Тогава държавният апарат в лицето на БКП искаше да има поглед и да проникне във всички възможни форми в БСП".

„Самият факт, че когато ГЕРБ откри и предаде цялата информация за досиетата и принадлежност към Държавна сигурсност (ДС) и се видя, че голяма част от митрополитите са част от ДС, някои от тях отричат", отбеляза Цветанов.

Той допълни, че това означава, че БСП и по-специално бащата на Станишев е участвал активно в този процес по овладяването и регулирането на всички процеси в Българската православна църква.

„Ако той мисли, че ние правим същото, мисля, че той греши, защото днес държавата е в ЕС и е част от евроатлантическите ценности, които в миналото не са съществували", обясни Цветанов.

#ГЕРБ #Цветан Цветанов #министър на вътрешните работи #Лютви Местан #ДПС #вот на недоверие #ЕС #оперативни програми #Сергей Станишев #БСП #Европейски съюз #Българска православна църква

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"