50 000 полицаи на пост в Москва днес

50 000 полицаи на пост в Москва днес
50 000 полицаи са мобилизирани да следят днес за реда в Москва, където ще се проведе демонстрация на опозиционни активисти. Снимка: bbc.co.uk
A A+ A++ A

50 000 полицаи са мобилизирани да следят днес за реда в Москва, където ще се проведе демонстрация на опозиционни активисти.

За опазване на реда и осигуряване на безопасността на 10 декември на улиците на Москва ще бъдат изведени 50 000 полицаи и военнослужещи от вътрешни войски, съобщава Би Би Си, цитирана от БГНЕС.

Московските власти разрешиха провеждането днес на площад „Болотни“ от 14 до 18 часа на акцията на опозицията под надслов „За честни избори“.

Очаква се там да се съберат към 30 000 демонстранти. Ако организаторите успеят да съберат толкова участници, митингът на площад „Болотни“ ще стане най-масовата разрешена протестна акция в руската столица за последните 20 г., пише в. „Комерсант“.

Досега най-големият разрешен протест бе организираният през 2001 г. на Пушкиновия площад в защита на телевизия НТВ с близо 20 000 участници.

Акции „За честни избори“ – разрешени и неразрешени – ще се проведат в десетки руски градове. Първата вече се състоя във Владивосток, където се събраха 500 демонстранти.

#Москва #демонстрация #площад #полицаи #опозиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници