ДПС започва консултации за вот на недоверие срещу кабинета

ДПС започва консултации за вот на недоверие срещу кабинета
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

ДПС започва консултации с други опозиционни политически сили за вот на недоверие към правителството, каза зам.-председателят на движението ПГ Лютви Местан.

Вотът на недоверие трябва да бъде за цялостната политика на кабинета „Борисов“ през техния мандат, обясниха от ДПС, предаде БГНЕС.

От движението предлагат вотът на недоверие да бъде разискван и гласуван през първата половина на месец декември, тъй като след коледната ваканция влизат в конституционни ограничения.

Целта на вота е всички опозиционни политически сили да се опити да преодолеят двузначното си поведение, обясни Лютви Местан.

„Да се обяви срещу кабинета, но да не гласува за това, е политическа шизофрения", заяви той.

Според него прекият ефект от този вот на недоверие е да се изясни политическият статус на политическите сили в 41-то Народно събрание.

Сред темите на вота ще бъде провалът в икономическата политика и социалната политика в управлението на ГЕРБ.

„Този вот не може да не успее. Той има не по-малко сериозни цели и не на последно място – да заяви алтернатива на това управление", подчерта Местан.

Христо Бисеров, зам.-председател на движението, припомни, че ГЕРБ са дошли на власт с подкрепата на три парламентарни групи.

„Тези парламентарни партии трябва да дадат ясен знак как оценяват управлението на ГЕРБ и своето поведение", каза Бисеров.

„Открити сме към всички форми на парламентарно поведение, допълни той, но подчерта, че с „Атака" ДПС няма да води консултации, „защото ни делят политически и цивилизационни различия", поясни Бисеров.

#ДПС #вот #недоверие #правителство #Лютви Местан #Бойко Борисов #министър-председател #консултации #„Атака"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"