Уволняват учителя по философия Росен Ангелов заради смъртта на Марио

Уволняват учителя по философия Росен Ангелов заради смъртта на Марио
Вече е изготвена нотариална покана до Ангелов, която трябва да му бъде връчена, докато е в неплатен отпуск. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Учителят по философия и психология от Благоевград Росен Ангелов, чието име нашумя след неизяснената смърт на бивш негов възпитаник, ще бъде уволнен.

Опитите да бъде установено при какви обстоятелства е починал Марио Нушков показаха, че Ангелов е преподавал неутвърдена от просветното министерство литература.

В Благоевград официално признаха, че действията около скандалния учител са закъснели.

„Да, действително, че късно е станало, действително, че много хора са замълчали и не са видели проблема по-рано, но това са нещата“, коментира областният управител Костадин Хаджигаев, цитиран от Би Ти Ви.

Росен Ангелов е преподавател в Езиковата гимназия в града от години, но името му стана популярно след смъртта на един от членовете на фондация „Мечта“, чийто основател е преподавателят.

Ръководството на училището обаче отказва да поеме част от вината за смъртта на един вече бивш неин ученик.

„Докога училището трябва да бъде отговорно за неговите бивши ученици, това е моят въпрос, защото това момче започва промяната си на 23 години. За смъртта на Марио са отговорни компетентни органи, това са полиция, това са прокуратура и т.н. За смъртта на един 25-годишен младеж ние не можем да отговаряме“, заяви директорът на гимназията Тина Попова.

Въпреки това учителят, преподавал книгите на Владимир Мегре за Анастасия и продавал литература на своите ученици, няма да продължи дейността си.

Уволнението ще стане факт, след като Ангелов даде писмени обяснения за това какви са били методите му на преподаване.

Вече е изготвена нотариална покана до него, която трябва да му бъде връчена, докато е в неплатен отпуск.

С казуса ще бъде запознат официално и образователният министър Сергей Игнатов.

#Благоевград #Росен Ангелов #Марио Нушков #Костадин Хаджигаев #уволнение #Сергей Игнатов #министър на образованието науката

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"