Нетаняху: Жестокостите на „Хамас“ наподобяват тези на „Ислямска държава“

Нетаняху: Жестокостите на „Хамас“ наподобяват тези на „Ислямска държава“
A A+ A++ A

Израелският премиер Бенямин Нетаняху днес заяви, че жестокостите, извършени от "Хамас" по време на нападението срещу Израел, наподобяват тези, извършени от джихадистката групировка "Ислямска държава" (ИД), предаде Ройтерс.

По телевизията Нетаняху разказа как някои израелци са били убити по време на нахлуването на "Хамас", като заяви, че екзекутирани са били и вързани деца. Според него това е било равносилно на бруталните убийства, извършени от "Ислямска държава".

"Зверствата, извършени от “Хамас“, не са виждани след зверствата на ИД. Вързани деца, екзекутирани заедно със семействата си. Млади мъже и жени, простреляни в гърба, екзекутирани. Други ужаси, които няма да описвам тук", каза Нетаняху.

"Винаги сме знаели какво е “Хамас“. Сега целият свят знае. “Хамас“ е ИД. И ние ще я победим точно както както просветеният свят победи ИД. Този подъл враг искаше война и ще получи война", каза той.

Подобна оценка направи и високопоставен представител на отбраната на САЩ, предаде Ройтерс. Нападението на палестинската ислямистката групировка "Хамас" срещу Израел, при което загинаха стотици хора, беше "варварство на нивото на това на ИД", заяви той. Представителят на САЩ добавил, че Вашингтон увеличава подкрепата си за Израел, включително въздушна отбрана и боеприпаси.

Сутринта на 7 октомври палестинската ислямистка групировка "Хамас" предприе атака срещу Израел. Бойци нахлуха на територията на страната и извършиха масиран ракетен удар. Повече от 800 души бяха убити при атаки на "Хамас" в Израел. Ранени са над 2600. Около 150 души са били отвлечени от "Хамас“, съобщи пресслужбата на израелското правителство.

Сред убитите има и чужди граждани.

Израел официално обяви състояние на война за първи път от Войната от Йом Кипур през 1973 г. и отговори с въздушни удари срещу палестинския анклав, където загинаха 558 души и бяха ранени над 2800, по информация на здравното министерство там.

"Хамас" е в списъка с терористични организации на Израел, Европейския съюз, САЩ, Великобритания, Австралия, Канада и Организацията на американските държави.

#Бенямин Нетаняху #Нетаняху

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници