Съдът поиска адресите на Братя Галеви, отказа да конфискува имотите им

Съдът поиска адресите на Братя Галеви, отказа да конфискува имотите им
Пламен Галев и Ангел Христов бяха обявени за общодържавно издирване на 9 май, след като на 3 май Върховният касационен съд потвърди окончателно ефективните им присъди. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Делото за конфискация на имуществото на Братя Галеви бе отложено за неопределено време.

Върховният касационен съд поиска от прокуратурата да посочи актуалните адреси на Ангел Христов и Пламен Галев в страната или в чужбина.

Това е необходимо, за да могат двамата подсъдими да бъдат редовно призовани и така да бъде спазено правото им на процесуална защита, предаде БГНЕС.

Освен това адвокат Емил Велинов, който досега ги защитаваше пред другите инстанции, трябва да получи пълномощни от тях, за да може да ги представлява в точно това наказателно производство.

Делото във ВКС е образувано по искане на главния прокурор за възобновяване на делото на Пламен Галев и Ангел Христов в частта за налагане на конфискация.

На 6 юли 2011 г. Софийският апелативен съд постанови за Пламен Галев 5 години затвор, глоба в размер на 10 000 лв. и конфискация на 1/3 от имуществото му.

Ангел Христов бе осъден на 5 години затвор, глоба 7000 лв. и конфискация на ¼ част от имуществото му.

На 3 май 2012 г. ВКС измени присъдите само в наказателната част. В искането главният прокурор твърди, че „не са събрани доказателства за имотното състояние на подсъдимите и не е посочено какво имущество се конфискува“, затова иска възобновяване на делото и връщането му на апелативния съд за ново разглеждане в частта за конфискацията.

Ангел Христов и Пламен Галев бяха обявени за общодържавно издирване на 9 май, след като на 3 май Върховният касационен съд потвърди окончателно ефективните им присъди за рекет и изнудване от по 4 г. и 5 г. в затворническо общежитие.

Присъдата е изпълнена за други трима от групата за рекет и изнудване. В затвора в Бобовдол, за да изтърпят наказанията си вече са Георги Блатски, който трябва да лежи три години и шест месеца в затвора, Апостол Чакалов - Тоци, който получи 4 г. затвор, толкова зад решетките трябва да лежи и Владимир Ангелов - Стъклето.

#братя Галеви #Върховен касационен съд #ВКС #конфискация #Ангел Христов #Пламен Галев #общодържавно издирване

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"